Komunikacija

Tiskanje in računovodski servisi

Moja prijateljica Katja je odprla majhen računovodski servis in pri svojem delu porabi ogromno papirja, kajti ogromno tiska. Stranke ji namreč večino materiala pošljejo kar preko elektronske pošte. Sedaj je vrsto let delala za en velik računovodski servis ampak vedno je želela iti na svoje. Za delo se je sedaj dodobra izučila, tudi svojih zvestih strank, si je pridobila dovolj, da lahko začne na svojem. Ko je opremljala svojo novo pisarno me je prosila za pomoč. Miza, stol, računalnik, ogromen poličnik s fascikli strank, zlata ribica v akvariju, radio in telefon. Nato pa ugotovitev, da nekaj manjka. V prejšnjem podjetju so namreč imeli tiskalnike, fotokopirce, faxirne aparate, vse skupno. In ko je razmišljala o prehodu na svoje je na ta detajl pozabila. Potrebovala bo napravo, ki bo lahko počela vse to.

Hitro sva se odpravili v najbližjo trgovino s primerno ponudbo in se zapodili do prvega prodajalca. Povedal nama je, da je glede na njen obseg in vrsto dela najprimernjejši tiskalnik s tonerjem. Glede na to, da prijateljica tudi zelo rada bere in si večkrat kakšno e-knjigo tudi natisne ji je nakup tiskalnika s kartušami odsvetoval, ker bo jih morala prepogosto menjavati. Že res, da so tonerji veliko dražji od kartuš, ampak je cena na stran oz. enoto nižja kot pa pri tiskanju s kartušami. Bil je celo tako prijazen, da ji je svetoval še spletno trgovino s kartušami in tonerji kartuše.net, kjer pravi,da sam zase naroča tonerje, sicer kompatibilne ampak je z njimi in ceno izjemno zadovoljen.

Katja je kupila multifunkcijsko napravo, ki je hkrati fax, tiskalnik in skener, prav tako pa fotokopirni stroj. Na njeno srečo je ravno takrat bil celo v akciji in je zanj odštela 15 % manj kot bi po navadi. Zelo srečni in hvaležni mlademu poštenemu prodajalcu sva odšli v njeno novo pisarno, kjer sva priklopili to svetovno čudo. V znak zahvale za pomoč, mi je za poskusno tiskanje natisnila najnovejšo knjižico z recepti, ki je šele ta teden prišla na splet, jaz pa sem ji obljubila, da ji bom pripravila prigrizke za otvoritveno zabavo.

Tagged , ,