Dom

Pokliči vodovodarja

Pred slabim letom sem se preselila v novo stanovanje. Seveda je to pomenilo temeljito čiščenje vsakega kotička, preden se bilo kakšna stvar kam odloži. Stanovanje je bilo pred menoj že eno leto prazno in vedela sem, da bo praha ogromno. Proti pričakovanjem smo bile v treh dneh s prijateljicami gotove in vse se je bleščalo. Motil me je edino grozen vonj, ki je prihajal iz kuhinjskega umivalnika. Šla sem v trgovino, že po tretjo tekočino za odmaševanje odtokov in že tretjič pustila, da deluje čez noč, vonj pa je še vedno ostajal.

Trmasta kot sem sem zlezla pod korito, zaprla vodni vetil in se odločila preveriti kje je problem. Odvila sem cevi, ki sta prihajali vsaka iz svojega umivalnika, med tem pa se je od ne vem kod vsula voda in kuhinja je bila v trenutku vsa pod vodo. Pograbile sem vse brisače in krpe, ki sem jih našla in jih zmetala po tleh.

Brisala sem dobre pol ure, da je bilo vse suho, nato pa sem vsa obupana poklicala vodovodarja. Če bi to storila že prej, bi si prihranila za tri plastenke odmaševalca za cevi in za dva stroja brisač, ki ju je bilo potrebno prekuhati. Vodovodar je staro, plesnivo, preperelo, smrdljivo cev, vključno z tesnili in vsem potrebnim le zamenjal, gotov je bil v slabe pol ure, zaračunal pa mi je dvajset eurov, vključno z delom. Ko včasih le nebi bila tako trmasta in svojeglava, verjetno bi si prihranila marsikatero nevšečnost. Zato pa so strokovnjaki.

Tagged , , , ,