Družina

Misija: Praznovanje otroškega rojstnega dne

Praznovanje rojstnega dne je za vsakega otroka dogodek leta, zato se starši – v želji, da bi svojemu otroku priredili nepozabno zabavo – organizacije in izvedbe tovrstnih dogodkov po večini ne lotevajo sami. Namesto tega zadeve raje prepustijo posameznikom, društvom in/ali organizacijam, ki se s prirejanjem rojstnodnevnih zabav ukvarjajo profesionalno. Pri tem pa je nemalo načinov, kako bo samo praznovanje potekalo; skupinski obisk kina, kopališča ali bowlinga, ogled gledališke predstave, zabava s čarovnikom, ustvarjalne delavnice ali obisk turistične kmetije – to so zgolj nekatere od opcij. Če vas zanima zadnja možnost, kliknite za več informacij.

A za nepozabno zabavo, o kateri se bo govorilo še dolgo po tem, ko bo torta pošla, niso vedno potrebni profesionalci; dovolj so že prosti čas, dobra organizacija, nekaj malega iznajdljivosti in spodaj navedeni nasveti.

Pri organizaciji praznovanja otroškega rojstnega dne je treba upoštevati, kje se bo rojstnodnevna zabava odvijala (v bloku, hiši,…), letni čas in vreme ter starost in interese vašega otroka, saj boste le tako pripravili zabavo, ki bo navdušila ne samo slavljenca, temveč tudi vse povabljene. Zato pripravite tako temo zabave (in z njo povezane) aktivnosti (pa naj gre za družabne ali športne igre, ustvarjalne delavnice), ki bodo prilagojene starosti in s tem razvojni stopnji vašega otroka. Pri načrtovanih aktivnostih upoštevajte tudi, kje se bo zabava odvijala (v bloku, na dvorišču, v igralnici, na športnem igrišču, na turistični kmetiji, itd.). Tako na primer za zabavo v majhnem stanovanju ne pripravljajte iger, za izvedbo katerih je potrebno veliko prostora in gibanja, temveč namesto tega raje pripravite ustvarjalne delavnice, kuharske urice ali socialne igre. Od samega prostora praznovanja – ki ga priložnosti in temi zabave primerno okrasite – pa je odvisno tudi število povabljencev. Le-teh je tako lahko več, v kolikor se na primer praznuje na prostem, v igralnici ali v hiši z ogromno prostora, medtem ko jih je na zabavi v enosobnem stanovanju naj bistveno manj, saj pri stiskanju v majhnem prostoru otroci ne bodo uživali. Kar se tiče same hrane in prigrizkov na zabavi, otroci obožujejo preprosto hrano, zato (tudi sebi olajšajte zadevo in) naročite pico ali pripravite obložene kruhke. Prigrizki so lahko bodisi sladki (razni keksi, pecivo), bodisi slani (čips, kokice, ipd.). Seveda pa lahko pripravite tudi zdrave prigrizke (oreščki, suho sadje, nabodala iz svežega sadja). Ker pa prave rojstnodnevne zabave ni brez torte, ne pozabite še na njo. Le-ta naj bo lepo okrašena, lahka in dobrega okusa.

Tagged ,