Dom

LAMINATI

Les je sinonim za toplino in domačnost v domu, zato ne čudi dejstvo, da je na prvem mestu po priljubljenosti uporabe opreme doma in to celo veliki izbiri talnih oblog navkljub.

Je laminat enakovreden parketu?

Laminati, ki so kakovostni, so lahko na videz tako zelo podobni parketu, da laično oko tega sploh ne opazi. Kot rečeno, govorimo o kakovostnih laminatih in ne tistih, ki so dostopni že po naravnost smešno nizkih cenah. Le-ti so običajno narejeni iz HDF osnove, nimajo zaščitenih robov, kar že ob majhni količini vlage povzroča napenjanje ter so slabo odporni na udarce in praske.

Dodatna prednost laminata pred parketom je preprosto in hitro polaganje, brez uporabe lepila, lahko tudi na že obstoječo podlogo. Zagotovo ste že slišali za klik sistem, z njegovo pomočjo en laminat preprosto zataknemo v drugega.

Laminati predstavljajo talno oblogo iz več slojev, najpogosteje v imitaciji lesa, pa tudi v imitaciji kamna in drugih materialov. Sodijo med elegantne in trendovske talne obloge, ki se tudi hitro razvijajo. Pravzaprav lahko rečemo, da sodijo med sanjske talne obloge. Zakaj? Zaradi udobja, ki nam ga nudijo, pa zaradi funkcionalnosti, vsestranskosti uporabe, vzdržljivosti in seveda privlačnega izgleda. Še dodaten plus je cenovna dostopnost laminatov. Vse te pozitivne lastnosti jih uvrščajo med najbolj priljubljene talne obloge v zadnjem času v modernih domovih. Zaradi velike izbire vzorcev, na voljo jih je več kot 700, nudijo neskončne možnosti izgleda prostorov. Tako lahko vsak, še tako specifičen okus, najde nekaj po svoji meri, glede na lastne želje in potrebe. Primerni so tako za stanovanjske, kot tudi poslovne prostore, saj se delijo v različne razrede obrabe, glede ne predvideno obremenjenost prostora, ki ga želimo opremiti z laminatom.

Laminat – nova zvezda vašega doma

Laminati so sčasoma postali bolj in bolj kvalitetni, ob tem pa nudijo tudi avtentične vzorce lesa. Vse to prepriča še tako zahtevne kupce. Med najbolj priljubljenimi so hrast, oreh ali bukev. Izbirate lahko tudi med imitacijami keramičnih ploščic, barvnih vzorcev, primernih za otroške sobe in vzorci staranega lesa. Smo vas navdušili za uporabo laminata in bi želeli še kaj izvedeti? Več na floor-experts.si, kjer vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam strokovno svetovali ob nakupu laminata.

Podeli s prijatelji:
error