Dom

Kakovost, ki traja večno

Svet okoli nas sestavljajo bolj ali manj trajne stvari. Za nekatere si mogoče celo želimo, da ne bi trajale predolgo, saj se jih hitro naveličamo in si jih želimo zamenjati, spet pri drugih menjava pomeni tako velik strošek in napor, da si bi želeli, da trajajo večno. Pohištvo verjetno spada nekam vmes, saj si ga ne želimo menjavati ravno vsako leto, hkrati pa se ga po nekem času naveličamo.

Prav zato je pri pohištvu še bolj kot pri drugih izdelkih pomembno, da izberemo produkte, ki so kakovostno izdelani in nam ne bodo stalno povzročali težav, hkrati pa so tudi oblikovani brezčasno ter nekoliko bolj nevtralno, da se jih ne naveličamo prehitro. Strokovnjaki za notranji dizajn svetujejo, da izberemo pohištvo manj izrazitih barv in potez, pestrost pa v prostor prinesemo z dodatki, ki jih lahko hitreje menjamo. Tako lahko v primeru, da se naveličamo barve, ki povezuje prostor, dodatke preprosto in za malo denarja zamenjamo z drugimi in prostoru vdihemo popolnoma drugo osebnost.

Seveda pa nam brezčasnost ne pomeni dosti, če tudi funkcionalno pohištvo neha opravljati svojo nalogo. Najpogostejši problemi pri pohištvu so polomljeni ročaji, pokvarjena vodila, zvita vrata, polomljene postelje ter odstopanje okrasne folije iz iverala. Ta problem je še posebej izrazit pri pohištvu nižjega cenovnega razreda, ki se prodaja v tako imenovanih trgovinah s hitro pohištveno modo. Te trgovine so odlična rešitev za nakup raznih dodatkov, pri osnovnih kosih pohištva pa je bolje nameniti nekoliko več denarja za pravo kvaliteto.

Dodatna slabost cenenega pohištva je tudi to, da ga po tem, ko ga enkrat sestavimo in postavimo v prostor, ne moremo več razmontirati in prestaviti v drug prostor, brez da bi ga pri temu močno poškodovali. Vsi vemo, da je po nekaj letih priročno omaro iz spalnice premakniti v garažo, kjer še naprej brez problema opravlja svojo nalogo, za svojo spalnico pa si privoščiti novo. Pri cenejšem pohištvu nam žal ne preostane drugega, kot da staro pohištvo odpeljemo na odpad.

Tagged ,