Nerazvrščeno, Ostalo

Erotična trgovina – nič več tabu

Čeprav naj bi bili – po raziskavah sodeč – Slovenci in Slovenke precej odprti do erotičnih igračk in erotičnih trgovin, v katerih se le-te nahajajo, pa spolnost še vedno za marsikoga predstavlja tabu temo. Predstavniki slednjih so tako po večini prepričani, da je raba erotičnih igračk povsem nepotrebna, če ne celo sprevržena, medtem, ko tisti bolj odprti to sprejemajo, kot nekaj povsem običajnega. Ne glede na to, v katero skupino spadate pa upamo, da bodo spodnje vrstice vsaj malo razširile vaša obzorja.

Erotična trgovina skozi zgodovino

Prvi erotični pripomočki segajo daleč v preteklo zgodovino – prvi umetni penisi datirajo v paleolitik, najti pa jih je mogoče tudi pri prvih visokih civilizacijah Mezopotamije, Indije in Kitajske. Na podlagi tega lahko brez zadržkov zaključimo, da so stari toliko kot zgodovina. In kolikor so potemtakem stare erotične trgovine? Prva erotična trgovina (kot jih poznamo danes) je bila odprta po koncu druge svetovne vojne, in sicer jo je odprla Beathe Uhse-Rothemund, ena prvih ženskih kaskaderk in vojna pilotka. Prva erotična trgovina na naših tleh, pa je bila odprta leta 1990.

Ponudba v erotičnih trgovinah

Večina erotičnih trgovin ni nič bolj seksi, kot je običajni supermarket – tako kot v supermarketih so tudi tukaj izdelki lično pospravljeni na poličkah, seksi perilo je po večini obešeno na obešalnikih, tu pa tam je kakšen model razstavljen tudi na lutki, medtem ko so izložbe lepo in diskretno urejene. Njihova ponudba v nobenem oziru ne zaostaja za ponudbo erotičnih trgovin zahodnega sveta. V erotični trgovini je mogoče najti različne vibratorje, ki so na voljo v različnih velikostih, barvah in oblikah, večina od njih pa je vibrirajočih; stimulatorje klitorisa; dilde; vaginalne (nožnične) oziroma japonske kroglice, ki so idealne za krepitev vaginalnih mišic in posledično preprečevanje inkontinence; analne kroglice in analne čepke, ki so primerni tako za stimulacijo moških, kot žensk; napihljive ženske in moške lutke, ki služijo kot nadomestek spolnega partnerja; erekcijski obročki, ki so namenjeni izboljšanju erekcije in preprečevanju prezgodnjega izliva; kondomi različnih znamk; lubrikanti; masažna olja,… Ponudba je torej velika in raznolika, zato se bo med izdelki zagotovo našel tudi takšen za vaš okus. Zato naslednjič nikar ne pojdite mimo – namesto tega vstopite v erotično trgovino in si z zanimanjem oglejte izdelke na policah ali za več informacij povprašaj prodajalko oziroma prodajalca.

Podeli s prijatelji:
error